RSS

'2021' 'Temmuz' blog yazısı

Tişört Çeşitleri Önerileri | 2021 Tişört Modası - Yorumlar(0)

Tişört çeşitleri kadınların günlük hayatta giymek için sıkça tercih ettiği giyim ürünleri arasında yer almaktadır. Tişört çeşitleri, her tarza hitap etmesi nedeniyle tercih sebebi olmaktadır. Kumaşları ve görüntüsü; kombine uygun seçildiği zamanlarda takım elbiselerle de çok şık görüntü yaratmaktadır. Günlük hayatta sıkça kullanılan tişörtlerin rahat ve kaliteli olması oldukça önemlidir.

Rahat Tişört Nasıl Olmalı?

Tişörtler, her kadının dolabında mutlaka bulunmaktadır. Sıkça giyilen tişörtlerin rahatlığı da önem arz etmektedir. Günlük hayatta rahat hareket edebilmek, giyinilen parçadan rahatsız olmamak; günün rahat geçmesi için önemlidir. Bu yüzden rahat tişörtler nasıl seçilmeli konusunu kadınlar araştırmaktadır. Rahat tişörtler öncelikle çok dar olmamalıdır.

Bedene küçük gelen tişörtler kadınların rahat hareket etmesini engellemektedir. Özellikle kumaş esnemeyen bir yapıya sahipse çok fazla rahatsızlık vermektedir. Bu yüzden rahat tişörtler, bedene uygun olarak seçilmelidir. Ekstra rahat etmek isteyenler bir beden büyük tişört almalıdır. Erkek tişört modelleri genelde büyük kalıplarla yapıldığı için rahatlık açısından kadınlar tarafından tercih edilmektedir.

Tişörtlerin yapımında kullanılan kumaş türü de tişörtün rahatlığını etkilemektedir. Kumaşın terleten özelliklere sahip olması, tişörtün giyen kişinin rahatsız olmasına neden olmaktadır. Bu yüzden hava alabilen kumaş türleri seçilmelidir. Buna en uygun kumaş türü; %100 pamuklu kumaşlardır. Hava almaları nedeniyle terletme yaratmamaktalardır.

Kış aylarında sıkça tercih edilen polar kumaşlar ise yaz mevsimi için uygun olmamaktadır. Bu yüzden yazın polar kumaştan yapılan tişörtler giyilmemelidir. Rahat tişörtlerin üzerindeki boncuklu işlemeler, tişörtün altına astar parçası konulup dikilmemişse, kişinin vücuduna temas edip kaşıntı yaratabilmektedir. Kaşıntı olması da tişörtlerin rahatlığını engelleyen bir durum olarak kabul edilmektedir. Tişörtler; hava alabilen, geniş, kaşıntı yapmayan kumaşlardan seçildiği takdirde rahat tişört olarak giyilebilmektedir.

Tişört çeşitleri en moda tişörtler Perçem Giyim

Kaliteli Tişört Nasıl Olmalı?

Kadın tişört seçilirken kaliteli olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Kalitesiz tişörtler birkaç giyim sonrasında deforme olmaktadır. Bu da tişörtü kullanılamaz hâle getirmektedir. Kaliteli tişörtler her türlü kombine ayak uydurabilen, gardıropların vazgeçilmez ürünleridir. İster özel günlerde ister günlük yaşamda, uygun kombinlerle kullanılabilmektedir. Kaliteli tişört seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bunlar şöyle sıralanabilmektedir;

  • Kaliteli tişört seçerken dikişlerine dikkat etmek gerekmektedir. Kumaş kaliteli olarak seçilmişse bile dikişler sağlam olmadığı müddetçe tişört 2-3 yıkama sonrasında kullanılamaz hâle bürünebilmektedir. Dikişlerin kontrolü için; tişörtü dikiş yerlerinden tutarak hafifçe çekmek gerekmektedir. Eğer dikişler esniyorsa tişörte kalitesiz dikim yapıldığı anlamına gelmektedir. Bu tür tişörtler satın alınmamalıdır. Kaliteli tişörtlerin dikişleri için en az 3 santimlik pay bırakılması da gerekmektedir.
  • Kaliteli tişörtler uygun kumaşlardan olmalıdır. Terleten kumaşlar tişörtü kalitesiz yapmaktadır. Pamuk gibi terletmeyen ve hava alan kumaşlar seçildiği zaman rahat ve kaliteli tişört alınmış olmaktadır.
  • Tişörtün kaliteli olup olmadığını anlamak için kumaşı avucun içine alarak buruşturmak gerekmektedir. Sıkılarak bu işlem yapılmalıdır. Eğer kumaşta iz kalıyorsa; tişört kalitesizdir. Böyle tişörtler yıkama sonrasında biçimini kaybetmektedir. Bu yüzden tercih edilmemelidir.

Kaliteli ve Rahat Tişört Modelleri

Kaliteli ve rahat tişört modelleri oldukça çeşitlenmiş durumda insanlara sunulmaktadır. Hemen hemen her tarza uygun tişört modelleri tekstil sektöründe üretilmektedir. En rahat tişört modelleri oversize tişörtlerden oluşmaktadır. Bunun dışında tişört modelleri kol ve yakalarına göre değişkenlik göstermektedir. Tişört modelleri yakalarına göre şöyle sınıflandırılmaktadır;

  • Bisiklet yaka
  • Geniş yaka
  • O yaka
  • Sıfır yaka
  • V yaka
  • Yuvarlak yaka

Kol tiplerine göre de tişörtler sınıflandırılmaktadır. Kol tiplerine göre tişört modelleri şöyle sıralanabilir;

  • Geniş-yarasa kol
  • Kısa kol
  • Kolsuz
  • Uzun kol
  • Katmanlı kol

Tişört çeşitleri modelleri önerileri Perçem Giyim

Tişört Kombinleri

Tişört kombinleri kadınların nasıl giyinmek istediğine göre değişkenlik göstermektedir. Tişörtlerle pek çok kombin yapılabilmektedir. Casual, sokak stili, trend ve klasik olarak bu kombinler çeşitlenebilmektedir. Tişörtlerle yapılacak bazı kombinler şöyle sıralanabilir;

  • Etek-tişört kombini: Etek ve tişört birbirine çok yakışan iki giyim ürünüdür. Eğer etek kısa ve pileliyse uzun tişörtlerle eteğin sadece alt pilesi görünecek şekilde kombin edilebilmektedir. Bunun dışında tişörtün belini bağlayarak da uzun veya kısa eteklerle kombin yapmak mümkündür.
  • Tayt-tişört kombini: Rahat giyinmek isteyenlerin yardımına koşan bir kombin türüdür. Her türlü tişörtle tayt kombin edilebilmektedir. Uzun ve bol tişörtlerle çok iyi uyum sağlamaktadır.
  • Pantolon- tişört: Hem rahat hem de şık olmak isteyenlerin tercihi olabilmektedir. Sokak stili yapılabildiği gibi ceket, pantolon, tişört ve fular kombini ile klasik tarz kombini de yapılabilmektedir.
  • Eşofman- tişört kombini: Rahat olmak isteyenlere tayt yerine sunulacak bir kombin önerisidir. Bel hizasında bulunan tişörtler eşofman kombinleri için uygundur.
Tulum Modelleri Tulum Kombin Nasıl Yapılır? - Yorumlar(0)

Tulum modelleri moda dünyasında tekrardan ön plana çıkması nedeniyle son zamanlarda gündemde olan bir giyim ürünüdür. Tulum, tek parçadan oluşan giyim ürününe denmektedir. Pek çok çeşidi bulunmaktadır. Tek parça olduğu için pratik bir giyime sahiptir fakat doğru kombinlenmesi oldukça önemlidir. Vücut tipine göre olmayan tulumlar kişinin üzerinde garip bir görüntünün oluşmasına neden olmaktadır.

Tulum Modelleri Nedir?

Tulum modelleri, ilk olarak hamile kadınların rahat ve kolay giyebilmesi için tasarlanmıştır. Günümüzde de hâlâ hamile kadınlar tarafından oldukça sık tercih edilen hamile giyim ürünüdür. Bunun yanında tuluma olan rağbetin artması nedeniyle moda dünyası hamile olmayanlara özel tulumlar üretmeye başlamıştır. Günümüzde erkek giyim dünyasında da tulumlar kullanılmaya başlanmıştır. Bunlar dışında bebeklerin zıbınları ve diğer kıyafetleri de ebeveynlere kolaylık açısından tek parça şekilde üretilip tulum olarak satılmaktadır.

Tulum modelleri önerileri | Perçem Giyim

Tulum Modelleri Ne Zaman Giyilmeli?

Dolaplarına tulum modelleri ürününü eklemek isteyen kadınlar, tulum modelleri ne zaman giyilir sorusunu sormaktadır. Tulumlar doğru kombinler yapıldığı sürece her yerde, her zaman giyilebilmektedir. Tulum giyerken kombinin öne çıkmasına ve doğru şekilde giymeye çok önem göstermek gerekmektedir. Pratik giyimi sebebiyle tercih nedeni olsa da oldukça dikkat edilerek kombinlenmesi gerekmektedir. Tulumlar günlük hayatta, sokakta, evde, iş yerlerinde, özel günlerde, kutlamalarda rahatlıkla giyilebilmektedir.

Tulum rahat mı sorusuna da bu kısım göz önüne alınarak cevap verilebilmektedir. Tulumlar, rahat kumaşlardan, günlük hayatta, sokakta veya evde giymek için dizayn edilmişse oldukça rahat olmaktadır. Fakat özel günler için yapılan tulumlar, kalıplarından dolayı evdekilere göre biraz daha rahatsız olabilmektedir. Giyim alanlarının özelliklerine göre tulumların tarzı değişkenlik göstermektedir.

Tulum Çeşitleri Nerede Giyilmeli?

Tulum çeşitleri giyim alanlarına göre farklılık gösterebilmektedir. Siyah veya koyu renkli basic tulumlar; her yerde giyilebilmeleri açısından sıkça tercih edilmektedir. Pileli ve drapeli tulumlar; klasik tarzı yansıttığı için iş ortamlarında kullanıma uygun olmaktadır. Böyle tulumların üzerine ceket de giyilerek ofis şıklığını yakalamak mümkün olmaktadır. Straplez tulumlar genelde gece şıklığını yakalamak için tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Straplez tulumların içine balon gömlekler tercih edilirse ofiste giyilecek giyim ürününe dönüştürülmektedir. Böylece aynı ürünü hem özel günlerde hem de iş hayatında giymeye uygun hâle getirmek mümkün olabilmektedir. Bol ve günlük hayatta giyilecek askılı tulumların üzerine bol kazak giymek sonbahar ve ilkbahar mevsimlerinde tercih edilebilmektedir.

Tulum modelleri 2021 | Perçem Giyim

Tulum Kombini Nasıl Yapılır?

Tulum, tek parça üründen oluştuğu için tulum kombin yaparken aksesuarlara oldukça dikkat etmek gerekmektedir. Sadece tulum giyilerek kombin yapılamamaktadır. Bu durum ortaya çok sade bir görüntü çıkarmaktadır. Tulum, eğer özel günler için tasarlanan gece tulumuysa; topuklu ayakkabıyla kombinlenebilmektedir. Bunun yanında babet veya sandaletlerin şık olanlarıyla da giyilebilmektedir. Yüzük ve küpe mutlaka takılmalıdır. Tulum boğazlı yapıya sahipse; kolye takmamak gerekmektedir. Koyu renk tulumlara altın renkli takılar takmak görünümün şıklaşmasına neden olmaktadır. Boğazlı tulumları giyerken saçları sıkı bir topuz yapmak tuluma oldukça yakışmaktadır. Günlük hayatta giyilecek tulumlar eğer alacalı renklere sahipse, aynı modelde bir fuları saçlara takmak oldukça yakışmaktadır. Askılı ve bol tulumlar croplarla da oldukça yakışmaktadır. Alacalı renklere sahip, askılı ve bol tulum alındıysa içine beyaz ya da siyah crop giymek tulumu ortaya çıkarmaktadır. Düz renkli tulum tercih edilmişse bunların içine renkli crop tercih etmek kombinin şık hâle gelmesini sağlamaktadır. Bu tür tulumların altına düz taban spor veya normal ayakkabı giyilebilmektedir. Sandaletler de oldukça yakışmaktadır. Çanta seçiminde; küçük, askılı, çapraz çantalara yönelmek tulumun kesimini daha iyi göstermektedir. Bunun yanında özel günler için portföy çantalar da tulumlarla kombin edilebilmektedir.

Bedene Uygun Tulumu Seçimi

Tulum giymek için öncelikle bedene uygun tulum tarzını bulmak gerekmektedir. Aksi durumda kişiler tulumların yakışmadığını düşünmektedir. Tulum seçerken bedenin yapısı göz önüne alınmalıdır. Beden durumu göz önüne alındığında tulumlarla şahane görüntüler yaratılabilmektedir. Tulum giyecek insanlar, kilolarından memnun değilse ve fazlalıkları olduğunu düşünüyorsa koyu renkli tulumlara yönelmeleri gerekmektedir. Çok zayıf olduğunu düşünen kadınların ise fırfırlı veyahut pileli tulumları tercih etmeleri önerilmektedir. Kıvrımlara sahip olan kadınlar ise koyu renk flare modellere yönelmelilerdir. Atletik veya maskülen vücuda sahip kadınlar; düşük bel ve ince askılı tulumları tercih etmelilerdir. Kısa boylu olan kadınların bol tulumları giymeleri tavsiye edilmemektedir.

Blog Arşivi